Ελαφρύ, θρεπτικό και εύκολο γεύμα, κατάλληλο για όλες τις περιστάσεις και ειδικά αν θέλετε να το μεταφέρετε στη δουλειά,
Μέθοδος παρασκευής
σε ταξίδι ή σε πικνίκ.
Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος:
20 λεπτά συνολικά.
Υλικά
🐟 2 φιλέτα φρέσκου σολομού χωρίς το δέρμα, ψιλοκομμένα
🐟 2 φιλέτα φρέσκου σολομού χωρίς το δέρμα, ψιλοκομμένα
🐟 1/4 κούπα ηλιόσποροι ή κολοκυθόσποροι
🐟 1/2 κούπα φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
🐟 1/2 κούπα άνηθο, ψιλοκομμένος
🐟 1/2 κούπα φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό, ψιλοκομμένο
🐟 2 σκελίδες σκόρδο
🐟 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά (καυτερή ή μη, δική σας επιλογή)
🐟 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μέθοδος παρασκευής
🐟 Προσθέστε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
🐟 Πλάστε μπιφτέκια (το μέγεθος είναι δική σας επιλογή, μπορεί να είναι κεφτεδάκια ή μεγαλύτερα πλατιά μπιφτέκια).
🐟 Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε ελαφριά τα μπιφτέκια, μέχρι να χρυσίσουν.
🐟 Αφού τα βγάλετε από το τηγάνι, τοποθετήστε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας, ώστε να απομακρύνετε το παραπάνω ελαιόλαδο.
🐟 Σερβίρονται τόσο ζεστά, όσο και κρύα.
Tips
– Τα μπιφτέκια μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα αεροστεγές μπολ στο ψυγείο για 3 μέρες ή να καταψυχθούν για 8 εβδομάδες.
– Εμπλουτίστε τη γεύση, προσθέτοντας τα δικά σας αγαπημένα μπαχαρικά και βότανα.
– Τα μπιφτέκια μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα αεροστεγές μπολ στο ψυγείο για 3 μέρες ή να καταψυχθούν για 8 εβδομάδες.
– Εμπλουτίστε τη γεύση, προσθέτοντας τα δικά σας αγαπημένα μπαχαρικά και βότανα.
Προσθέσετε επίσης σπανάκι ως γαρνιτούρα για έξτρα γεύση, χρώμα και θρεπτικά στοιχεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου