Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Μπισκότα με βρώμη (νηστίσιμα) εύκολα, γρήγορα και υγιεινά

Τα μπισκότα βρώμης είναι ωφέλιμα και για τις μητέρες που θηλάζουν, καθώς η βρώμη θεωρείται «γαλακταγωγό».
🍪 🍪 🍪 🍪 🍪
Διατηρούνται σε κλειστό δοχείο για πολλές μέρες. Αν περισσέψουν!
Συνοδεύουν τον καφέ, το τσάι, το γάλα ή τον χυμό και είναι ένα ευπρόσδεκτο κέρασμα.
Γίνονται περίπου 40 κομμάτια.

Υλικά:
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού (180 ml) λάδι (ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο ή μίγμα των δύο)
  • 1 έως 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη (αναλόγως πόσο γλυκά τα θέλουμε) μπορούμε να βάλουμε και 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού βρώμη
  • 2 (και λίγο ακόμη) φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 φακελάκι baking powder
  • για άρωμα: βανίλια ή κανέλα και γαρύφαλλο ή ξύσμα πορτοκαλιού
  • κατά βούληση: τριμμένοι ξηροί καρποί, σταφίδες, σοκολάτα κουβερτούρα κλπ

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε λίγο το λάδι με τη ζάχαρη (στο μίξερ ή στο χέρι)
  • προσθέτουμε το νερό, τη βρώμη, τα 2 φλυτζάνια αλεύρι με το baking powder και σταδιακά λίγο ακόμη αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά, ώσπου η ζύμη να μπορεί να πλαστεί. (Η ζύμη είναι μαλακή, αλλά εύπλαστη)
  • Παίρνουμε κομματάκια ζύμης μεγέθους όσο ένα μπαλάκι του πιγκ πογκ. Πλάθουμε μπαλίτσες και τις πατάμε απαλά με το χέρι.
  • Τα τοποθετούμε σε 2 ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο που ήδη είχαμε ανάψει, στους 160 βαθμούς στον αέρα, έως 15 λεπτά.
  • Αφήνουμε σε σβηστό φούρνο 2-3 λεπτά και βγάζουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία!
Με την αγάπη μου,


Αλεξάνδρα Χ. Τ.
momyof6.wordpress.com

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Αλμυρή Βάφλα - Πίτσα / Pizza Waffles

Ο κόσμος σου θα αλλάξει μετά από αυτή τη συνταγή. 
Δεν υπάρχει επιστροφή στη γλυκιά βάφλα μετά από την πρώτη μπουκιά της βάφλας-πίτσα.

Συστατικά

🍕 2 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
🍕 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
🍕 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
🍕 2 μεγάλα αυγά
🍕 2 φλιτζάνια γάλα
🍕 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
🍕 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση


🍕 Ανακατεύουμε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ για να διαλύσουμε οποιαδήποτε γρομπαλάκια.
🍕 Βάζουμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά.
🍕 Προσθέτουμε το γάλα και, ενώ χτυπάμε ελαφρά, σιγά-σιγά ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να απορροφηθεί.
🍕 Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
🍕 Προσθέτουε το μίγμα γάλακτος-τυριών στο μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
🍕 Ζεσταίνουμε μια βαφλιέρα σε μέτρια θερμοκρασία σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
🍕 Μόλις πάρει θερμοκρασία, γεμίζουμε με το κουρκούτι, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε μέχρι να βγάλει ατμούς από το πλάι, δηλαδή για λίγα λεπτά.
🍕 Μεταφέρουμε τη βάφλα σε μια σχάρα
🍕 Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα

Για την πίτσα: 

🍕 Βάζουμε τις βάφλες σε ένα ταψί, προσθέτουμε τα αγαπημένα μας υλικά (σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα, πιπεριά, αλαντικά και ό,τι άλλο θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.

Πηγή: Cool Artisan 

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Παγωτό πεπόνι, πανεύκολο χωρίς παγωτομηχανή

Ένα πανεύκολο σπιτικό παγωτό πεπόνι χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής. Φτιάξτε μόνοι σας το τέλειο παγωτό με πλούσια γεύση πεπονιού για να το απολαύσετε τις καυτές καλοκαιρινές ημέρες. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα παγωτό με φρέσκο, μυρωδάτο πεπόνι. Προτιμήστε το στρογγυλό πεπόνι με το χρυσαφένιο/πορτοκαλί χρώμα, το έντονο άρωμα και ιδιαίτερα γλυκιά, πλούσια και πεντανόστιμη φρουτώδη γεύση. Απλά δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. πολτό πεπονιού (χτυπήστε το πεπόνι στο μπλέντερ)
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 240 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα από το ψυγείο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες

Εκτέλεση συνταγής


  1. Προτιμήστε ένα γινωμένο, στρογγυλό πεπόνι με πορτοκαλί χρώμα διότι έχει έντονο άρωμα και ιδιαίτερα γλυκιά και πλούσια γεύση. Το κόβετε στη μέση και με ένα κουτάλι το καθαρίζετε από τα σπόρια του και αφαιρείτε 500 γρ. από το κέντρο του. Το βάζετε σε μπλέντερ και το πολτοποιείτε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο πολτό σαν πουρέ. (βλέπε βίντεο). Το αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μέτριο, πυρίμαχο μπολ, ρίχνετε τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα βάζετε σε μπέν μαρί, σε νερό που βράζει σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία, φροντίζοντας το νερό να μην ακουμπά το πυρίμαχο σκεύος με το μείγμα αυγών.
  3. Τα χτυπάτε διαρκώς με σύρμα ή με το μίξερ, μέσα στο μπεν μαρί, για 5 λ ώστε να ψηθούν οι κρόκοι. Όταν έχετε ένα ελαφρώς πηχτό, κρεμώδες μείγμα με ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα είναι έτοιμο. Το αφαιρείτε από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. 
  4. Σε άλλο καθαρό μπολ χτυπάτε τη κρύα κρέμα γάλακτος, με καθαρό μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Ρίχνετε σταδιακά τη σαντιγί μέσα στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Προσθέτετε και το πουρέ πεπονιού μέσα στο μείγμα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με τη μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεταλλικό ή πυρίμαχο σκεύος με καπάκι, το σκεπάζετε και το βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ. Βγάζετε το παγωτό από τη κατάψυξη 8-10 λ πριν το σερβίρετε.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα σε video


sintayes.gr

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Σορμπέ κεράσι!! / Cherry Sorbet


Με καστανή ζάχαρη και χυμό λεμονιού
Cherry Sorbet

Yλικά για 6 μερίδες

🌸 400 γραμμάρια ώριμα κεράσια χωρίς κουκούτσια
🌸 250 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
🌸 250 γραμμάρια νερό
🌸 2 κουταλιές φυσικό χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
🌸 Αφαιρείτε από τα κεράσια τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. 
🌸 Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη 5 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι, το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφού κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
🌸 Χτυπάτε στο μίξερ τον πολτό κερασιού, το σιρόπι και τον χυμό λεμονιού. 
🌸 Μετά, αν έχετε παγωτομηχανή, συνεχίζετε την παρασκευή του σορμπέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
🌸 Διαφορετικά, τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη. 
🌸 Επειτα από 10’-15’ το βγάζετε και το ανακατεύετε 1' με μια ξύλινη σπάτουλα. 
🌸 Επαναλαμβάνετε 6-7 φορές τη διαδικασία κάθε μισή ώρα, μέχρι το μείγμα να πήξει ομοιόμορφα. 
🌸 Διατηρείτε το σορμπέ στην κατάψυξη.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Αναψυκτικό από Φράουλες!! (φραουλάδα) 🍓 - Strawberry soda recipe

Δροσιστικό όσο δεν φαντάζεσαι!
Συνταγή για τέλεια φραουλάδα που θα ξετρελάνει μικρά και μεγάλα παιδιά!
Strawberry soda recipe

Υλικά
🍓 350 γραμμάρια φράουλες
🍓 500 γραμμάρια ζάχαρη
🍓 2 φλιτζάνια νερό

Για το σερβίρισμα
🍓 παγωμένο νερό (απλό ή ανθρακούχο)
🍓 παγάκια
🍓 φυλλαράκια δυόσμου
🍓 φετούλες λάιμ ή λεμονιού
🍓 μερικές φετούλες φράουλας

Διαδικασία
🍓 Πλένετε καλά και πολτοποιείτε στο multi τις φράουλες με τη ζάχαρη σε δύο δόσεις. 
🍓 Ρίχνετε τον πολτό σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό.
🍓 Αρχικά βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να γίνει πηχτούτσικο.
🍓 Με τη βοήθεια χωνιού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρείτε στο ψυγείο.
🍓 Όταν θέλετε να σερβίρετε, βάζετε λίγη φραουλάδα στα ποτήρια, προσθέτετε παγάκια, φυλλαράκια δυόσμου, φετούλες λάιμ ή λεμονιού, 2-3 φετούλες φράουλας και παγωμένο νερό να απογεμίσει το ποτήρι και σερβίρετε με καλαμάκι.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Σοκολατόπιτα με μόνο 3 υλικά!! / 3 Ingredient Fudgy Brownies

Μία πεντανόστιμη συνταγή για σοκολατόπιτα βήμα-βήμα, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. 

Λαχταριστή σοκολατόπιτα με πραλίνα φουντουκιού και ακόμη 2 υλικά χωρίς γάλα.

Γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα και μπορείτε να τη φτιάχνετε οποτεδήποτε σαν επιδόρπιο ή και σαν κέρασμα σε γιορτές. 
Το βασικό συστατικό μας η πραλίνα φουντουκιού, το αποθεώνει και το κάνει αξεπέραστο!

Υλικά (Ingredients):

🌼 400 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού (400 g hazelnut praline)
🌼 2 αυγά μεγάλα (2 large eggs)
🌼 60 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ. ή αλεύρι που φουσκώνει (60 g plain-flour or self-rising flour)


Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Τούρτα Καραμέλα, σε 5 λεπτά!! – Caramel Mousse Cake, in 5′!!

Τούρτα καραμέλας με λίγα υλικά ιδανική για γιορτή και κέρασμα.
Εύκολη γρήγορη και πολύ νόστιμη τούρτα καραμέλας με παντεσπάνι, πορτοκάλι, ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο και τρούφα.
Μία συνταγή για τούρτα βήμα βήμα σε βίντεο που γίνεται σε μόλις 5 λεπτά και φυσικά με ένα αποτέλεσμα σίγουρο και ανάρπαστο.

Υλικά (Ingredients):
  • 2 φέτες παντεσπάνι ή κέικ (2 slices cake or sponge cake)
  • χυμός πορτοκάλι (orange juice)
  • 400 ml κρέμα γάλακτος (400 ml whipped cream)
  • 400 γραμμάρια καραμελωμένο ζαχαρούχο (400 g dulce de leche)
  • λευκή τρούφα (white vermicelli)
  • λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο για ντεκόρ (dulce de leche)
daddy-cool