Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Κολοκυθόπιτα στο τηγάνι, χωρίς φύλλο!!

Επειδή ο φούρνος καίει και... την τσέπη μας...
Υλικά
🌼 3 κολοκυθάκια 
🌼 4-5 κουταλιές της σούπας μαϊντανό 
🌼 2 αυγά  
🌼 1-2 κουταλιές της σούπας άνηθο 
🌼 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ 
🌼 αλάτι 
🌼 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
🌼 50 ml ελαιόλαδο 
🌼 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 
🌼 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
🌼 200 γραμμάρια φέτα 

Εκτέλεση
🌼 Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον χοντρό του τρίφτη. 
🌼 Προσθέτουμε στα τριμμένα κολοκυθάκια λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. 
🌼 Τα αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
🌼 Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια καλά και προσθέτουμε όλα τα υλικά και την φέτα τριμμένη με τα χέρια μας.
🌼 Ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά. 
🌼 Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. 
🌼 Απλώνουμε το μείγμα στο τηγάνι μόλις κάψει το ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι. 
🌼 Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Αθερίνα Τηγανητή πολύ Τραγανή!!

Δοκιμασμένη συνταγή και ...καλοφαγωμένη!!
Υλικά
1 κιλό αθερίνα
1 φλυτζάνι απλό αλεύρι
2 κουταλιές κορν φλάουερ
1 γερή πρέζα πάπρικα (προαιρετικά)
λάδι για τηγάνισµα
αλάτι
άσπρο πιπέρι,
λεµόνια

Εκτέλεση
  • Ξεπλένετε καλά τα ψαράκια και τα αφήνετε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  • Βάζετε σε ένα µπολ το αλεύρι, το κορν φλάουερ, την πάπρικα (αν θα βάλετε), αλάτι (1 κοφτό κουταλάκι περίπου) και άσπρο πιπέρι (1/2 κοφτό κουταλάκι περίπου).
  • Τα ανακατεύετε καλά και ύστερα, αδειάζετε το µείγµα σε µια πλαστική σακούλα.
  • Προσθέτετε τα στραγγισμένα ψαράκια και κρατώντας κλειστό το στόµιο της πλαστικής σακούλας την κουνάτε για να αλευρωθούν όλα.
  • Τα αδειάζετε σε ένα στεγνό σουρωτήρι (για να φύγει το περισσό αλεύρι).
  • Ζεσταίνετε σε µέτρια/δυνατή φωτιά, σε ένα βαθύ τηγάνι, µπόλικο λάδι και τηγανίζετε µέσα τµηµατικά τα ψαράκια, σε τρεις δόσεις, για 3 λεπτά κάθε φορά.
  • Τα ψαράκια πρέπει να καλύπτονται από το λάδι.
  • Τα βγάζετε µε τρυπητή κουτάλα πάνω σε πιατέλα στρωµένη µε απορροφητικό χαρτί.
  • Τα σερβίρετε αµέσως µε λεµόνια.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Πίτσα στο τηγάνι!!

Και τέλεια και οικονομία στο ρεύμα!

Υλικά
🍕100 γραμμάρια γιαούρτι
🍕1 κουταλιά ελαιόλαδο
🍕½ κουταλάκι αλάτι
🍕125 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
🍕Σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
🍕Ρίγανη
🍕Πιπεριά πράσινη
🍕Τριμμένο μείγμα τυριών
Εκτέλεση
🍕Δουλεύουμε γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι να γίνουν ζύμη.
🍕Ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο.
🍕Λαδώνουμε αντικολλητικό τηγάνι 26 εκατοστών και τοποθετούμε το φύλλο.
🍕Πατάμε ελαφρώς τις άκρες και βάζουμε τα υλικά της επιλογής μας.
🍕Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
🍕Η πίτσα είναι έτοιμη σε πέντε λεπτά (όταν πάρει χρώμα η ζύμη από την κάτω πλευρά).
🍕Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
🍕🍕🍕
βρήκαμε εδώ τη συνταγή, αλλά την «πειράξαμε» 😀

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Μπατζίνα (Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο) !!

Υπέροχη και μυρωδάτη η μπατζίνα για να την σερβίρετε στο οικογενειακό τραπέζι!

Ένα καλοκαιρινό φαγητό σε μια συνταγή που είναι εύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες.

Υλικά
  • 1.200 γρ. κολοκύθια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 αβγά
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φέτα
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.σ. άνηθο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τα αλατίζουμε και τα ακουμπάμε σε ψιλή σίτα να στραγγίξουν για 20 λεπτά.
Τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα πιέζουμε καλά να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, τα αβγά χτυπημένα, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, τη μισή ποσότητα φέτας και ανθότυρου σπασμένα με το χέρι κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύουμε.
Αλείφουμε ένα ταψί 30×40 εκατοστών με ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα των τυριών σε κομματάκια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Παγωτό Σάντουιτς!! / Cookie Ice Cream Sandwiches

Ένα ελαφρύ, εύκολο, γευστικό και γρήγορο παγωτό, με λίγα υλικά!!

Υλικά:
🍨 1 ζαχαρούχο γάλα
🍨 1 γάλα εβαπορέ
🍨 1 κρέμα γάλακτος (ή φυτική σαντιγί)
🍨 1 1/2 με 2 μπισκότα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να πήξει.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το βαπορέ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Σε μια φόρμα μακρόστενη (και σε ταψάκι γίνεται) απλώνουμε μια στρώση μπισκότων, και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα.
  • Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
  • Καλύπτουμε την φόρμα και την τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  • Αφήνουμε τουλάχιστον για 5 ώρες πριν σερβίρουμε!!
Cookie Ice Cream Sandwiches

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

🐟 Ψάρι στη γάστρα με πατατούλες και φρέσκια ντομάτα!! 🐟

Ένα φαγάκι απλό και πεντανόστιμο!!
Υλικά
🐟 Ένα ψάρι μεγάλο (τσιπούρα βάλαμε)
🐟 5 μέτριες πατάτες
🐟 3 ντομάτες μεγαλούτσικες
🐟 2 κρεμμύδια μέτρια
🐟 1 σκελίδα σκόρδου
🐟 ρίγανη
🐟 2 κύβους λαχανικών
🐟 3/4 φλυτζανιού λάδι
🐟 πιπέρι
🐟🐟🐟
Εκτέλεση
🐟 λιώσαμε στο μούλτι τα κρεμμύδια και το σκόρδο
🐟 στο μεγάλο τηγάνι τα σοτάραμε με το λάδι, ίσα να γυαλίσουν
🐟 προσθέσαμε τις 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, τους κύβους λαχανικών, τη ρίγανη και σε χαμηλή φωτιά τα αφήσαμε να βράσουν για 5 λεπτά
🐟 στο μεταξύ κόψαμε τις πατάτες σε φέτες και τις βάλαμε στη γάστρα
🐟 τις περιχύσαμε με τη σάλτσα
🐟 ξαπλώσαμε και το ψάρι, το αλατοπιπερώσαμε, του βάλαμε και 3 φέτες ντομάτα επάνω, ρίγανη και λίγο λαδάκι
🐟 προσθέσαμε ένα ποτήρι νερό ζεστό και σκεπάσαμε τη γάστρα
🐟 ψήθηκε σε μισή ώρα στους 200 βαθμούς και έγινε λουκούμι!!
 

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Φραουλόπιτα!

Οι φράουλες είναι από τα αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για φραουλόπιτα, που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια αλλά και τους καλεσμένους σας!
ΥΛΙΚΑ:

Ζύμη
🍓  2 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
🍓  λίγο αλάτι
🍓 1 κουταλάκι baking powder
🍓 1/2 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
🍓 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό

Γέμιση

🍓 500 γρ. φράουλες
🍓 3/4 ποτηριού ζάχαρη
🍓 χυμός μισού λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

🍓
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι. 
Ανοίγουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε το λάδι. 
Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και προσθέτουμε το νερό. 
Ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
🍓 Πλένουμε τις φράουλες και τις βάζουμε σε άλλο μπολ. 
🍓 Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Αναμειγνύουμε καλά.
🍓  Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα. Βάζουμε σε πυρέξ το ένα φύλλο να καλύπτει καλά τη βάση και τα πλευρά, ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Τρυπάμε ελαφρά με πιρούνι σε 5-6 σημεία και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
🍓 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (πάνω και κάτω αντίσταση) για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.