Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Γλυκοπατάτες Πικάντικες Φούρνου!! - How to Make Spicy Baked Sweet Potato Fries

Συνταγή που θα ξετρελάνει τα παιδιά!

Πειστικοί λόγοι να εντάξουμε
τη γλυκοπατάτα στη διατροφή μας

Υλικά:
  • 6 γλυκοπατάτες, κομμένες λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 3 κουταλιές πικάντικου μείγματος μπαχαρικών taco ή κάποιο άλλο της επιλογής σας
  • 1 / 4 κουταλάκι του γλυκού κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση:
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
  • Σε μια πλαστική σακούλα, ρίχνετε το λάδι, το taco και το πιπέρι καγιέν.
  • Πασπαλίζετε το κάτω μέρος της σακούλας που βρίσκονται τα υλικά για να ανακατευθούν.
  • Ρίχνετε τις γλυκοπατάτες και σφραγίζετε την σακούλα.
    Την κουνάτε έως ότου οι πατάτες επικαλυφθούν με το μείγμα.
  • Βάλτε τις πατάτες στο ταψί σε μονή στρώση
  • Ψήνετε για 30 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι οι πατάτες έγιναν τραγανές και ροδοκόκκινες από τη μία πλευρά.
  • Γυρίστε τις πατάτες με μια σπάτουλα και μαγειρέψτε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να διαπιστώσετε πως είναι τραγανή στο εξωτερικό αλλά μαλακή μέσα.
tvsmile

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Πραλίνα φουντουκιού!! - Hazelnut Praline - Noisettes Praline

Απόλαυσε τη παγωμένη και δεν θα χάσεις.
Οι λάτρεις της σοκολάτας θα το λατρέψουν και με το παραπάνω αυτό το γλυκό!

Πρόκειται για ένα από τα πλέον δημοφιλή επιδόρπια που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, με τη συγκεκριμένη συνταγή να ενδείκνυται και για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, μιας και μας καλεί να παγώσουμε την πραλίνα μας.

Τι θα χρειαστείς
125 gr. κουβερτούρα σε σταγόνες
150 gr. μαργαρίνη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
5 κ. σ. κακάο
1 φλιτζ. αλεσμένα φουντούκια

Πώς να την ετοιμάσεις

Λιώνεις την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. 

Μόλις έχουν πάρει υγρή μορφή, προσθέτεις το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο. 
Ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνεις τα αλεσμένα φουντούκια και ανακατεύεις καλά.
Ρίχνεις σε μικρά ποτηράκια, αφήνεις να κρυώσει και τοποθετείς στο ψυγείο να παγώσει.

Η πραλίνα φουντουκιού σου είναι έτοιμη (και πεντανόστιμη)!
womenonly
https://www.youtube.com/watch?v=eH0eXBPm4Tc

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Μερέντα σπιτική!!


Δεν θα ήταν τέλειο να μπορούσαμε να φτιάξουμε τη δική μας σπιτική εκδοχή, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα; 
Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Θα χρειαστείτε απλά:

100 γραμμάρια κουβερτούρα που θα λιώσετε σε μπεν μαρί 
μαζί με το βούτυρο, 150 γραμμάρια.
Ύστερα ανακατεύετε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη) 
με 4 κουταλιές σούπας κακάο (κοσκινισμένο) 
και τα ρίχνετε σε 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Κατόπιν ενώνετε τη λιωμένη σοκολάτα με το ζαχαρούχο 
και αμέσως μετά ...
αδειάζουμε στο μείγμα 1 κούπα τριμμένο φουντούκι. 

Μόλις κρυώσει το βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου και, μόλις πήξει, είναι έτοιμη!!! 
Θα ξετρελαθείτε μικροί- μεγάλοι.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Μπιφτέκια σολομού!!

Ελαφρύ, θρεπτικό και εύκολο γεύμα, κατάλληλο για όλες τις περιστάσεις και ειδικά αν θέλετε να το μεταφέρετε στη δουλειά, 
σε ταξίδι ή σε πικνίκ.
Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: 
20 λεπτά συνολικά.
Υλικά
🐟 2 φιλέτα φρέσκου σολομού χωρίς το δέρμα, ψιλοκομμένα
🐟 1/4 κούπα ηλιόσποροι ή κολοκυθόσποροι
🐟 1/2 κούπα φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
🐟 1/2 κούπα άνηθο, ψιλοκομμένος
🐟 1/2 κούπα φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό, ψιλοκομμένο
🐟 2 σκελίδες σκόρδο
🐟 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά (καυτερή ή μη, δική σας επιλογή)
🐟 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Μέθοδος παρασκευής
🐟  Προσθέστε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
🐟  Πλάστε μπιφτέκια (το μέγεθος είναι δική σας επιλογή, μπορεί να είναι κεφτεδάκια ή μεγαλύτερα πλατιά μπιφτέκια).
🐟  Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε ελαφριά τα μπιφτέκια, μέχρι να χρυσίσουν.
🐟  Αφού τα βγάλετε από το τηγάνι, τοποθετήστε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας, ώστε να απομακρύνετε το παραπάνω ελαιόλαδο. 
🐟 Σερβίρονται τόσο ζεστά, όσο και κρύα.

Tips
– Τα μπιφτέκια μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα αεροστεγές μπολ στο ψυγείο για 3 μέρες ή να καταψυχθούν για 8 εβδομάδες.
Εμπλουτίστε τη γεύση, προσθέτοντας τα δικά σας αγαπημένα μπαχαρικά και βότανα. 
Προσθέσετε επίσης σπανάκι ως γαρνιτούρα για έξτρα γεύση, χρώμα και θρεπτικά στοιχεία.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Μαρμελάδα Ροδάκινο με Μέλι!

Και ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια νόστιμη και υγιεινή μαρμελάδα ροδάκινο χωρίς πηκτίνη;
Σίγουρα κανείς.
Εξάλλου όσο πιο λίγα τα υλικά τόσο πιο εύκολη η συνταγή και τόσο πιο υγιεινή για μικρούς και μεγάλους.
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ροδάκινα ή νεκταρίνια, μέλι και μια κατσαρόλα.

Υλικά:
450 γραμμάρια ροδάκινα
200 γραμμάρια μέλι
1 κ.τ.γλ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
  • Πλύνετε τα ροδάκινα καλά, αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε σε κομμάτια.
  • Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέστε το μέλι και το λεμόνι και ανακατέψτε.
  • Συνεχίστε να ανακατεύετε τακτικά για να μην σας κολλήσει.
  • Βράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40-50 λεπτά. (Θα πρέπει να σωθούν όλα τα υγρά και να έχετε ένα παχύρρευστο μείγμα)
  • Στο τέλος αν δεν τη θέλετε με μεγάλα κομμάτια μπορείτε να την λιώσετε με ένα ραβδομίξερ.
🌺 Δοκιμάστε, πριν βγάλετε από τη φωτιά, τη γεύση της.
Αν τη θέλετε πιο γλυκιά, απλά προσθέστε λίγο μέλι.
Αν πάλι δεν τη θέλετε πολύ γλυκιά, ρίξτε σιγά-σιγά και σταδιακά το μέλι.
Καλή επιτυχία!

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Κορμό με ροδάκινα!!

Υλικά 
Για το παντεσπάνι
Φαρίνα, 100 γραμμάρια, κοσκινισμένη
Ζάχαρη, 130 γραμμάρια
Τρία αυγά  
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα


Για την γέμιση

Κρέμα γάλακτος 300 ml
Ροδόνερο 1 1/2 κουτάλι της σούπας
Μαρμελάδα ροδάκινο 1/2 φλιτζάνι
Δυο ροδάκινα ψιλοκομμένα
🍑 🍑 🍑 
Οδηγίες 
Για το παντεσπάνι: 
🍑 Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, στη μέτρια ταχύτητα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο το μείγμα και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά. 
🍑 Συνεχίζουμε να χτυπάμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί καλά. 
🍑 Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε τετράγωνο ταψί Νο 28 εκ – 32 εκ, αδειάζουμε το μείγμα, το απλώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα.
🍑 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). 
🍑 Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη, στρώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας, το αναποδογυρίζουμε εκεί και ξεκινάμε να το τυλίγουμε ρολό.

Για την γέμιση: 
🍑 Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και το ροδόνερο μέχρι να γίνει σαντιγί. 
🍑 Κρατάμε μια κούπα από την σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο. 
🍑 Στην υπόλοιπη σαντιγί βάζουμε ψιλοκομμένα ροδάκινα. 
🍑 Ξεδιπλώνουμε το παντεσπάνι, αλείφουμε με τη μαρμελάδα ροδάκινο κι από πάνω απλώνουμε την σαντιγί με τα ψιλοκομμένα ροδάκινα.
🍑 Τυλίγουμε ξανά σε ρολό κι απλώνουμε από πάνω την σαντιγί που διατηρήσαμε στο ψυγείο. 
🍑 Βάζουμε τον κορμό σε πιατέλα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένες φέτες ροδάκινο. 
🍑 Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε, ενώ διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 μέρες.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Πάστα Φλώρα Νηστίσιμη με Ταχίνι!!

Υλικά
🍰 100 γραμμάρια ταχίνι 

🍰 130 γραμμάρια ζάχαρη
🍰 60 ml χυμό πορτοκαλιού
🍰 100 ml μπράντι
🍰 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
🍰 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
🍰 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
🍰 1 ½ φλιτζάνι μαρμελάδα κυδώνι ή άλλη της αρεσκείας σας

Διαδικασία

🍰 Χτυπάτε το ταχίνι με τη ζάχαρη προσθέτοντας τμηματικά το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει. 
🍰 Προσθέτετε το μπράντι και το ξύσμα.
🍰 Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο μείγμα του ταχινιού. 
🍰 Το ζυμώνετε για να γίνει μια μέτρια προς μαλακή ζύμη.
🍰 Χωρίζετε τη ζύμη στα δυο. 
🍰 Ανοίγετε το ένα κομμάτι στο μέγεθος της ταρτιέρας (ή ταψιού) και το στρώνετε στην ταρτιέρα. 
🍰 Παίρνετε 2-3 κομμάτια από το άλλο ζυμάρι και πλάθετε κορδόνια πάχους δακτύλου. Τα τοποθετείτε γύρω-γύρω στην άκρη του ζυμαριού που έχετε στρώσει στην ταρτιέρα. 
🍰 Στρώνετε ομοιόμορφα την μαρμελάδα από πάνω.
🍰 Πλάθετε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια και τα τοποθετείτε πάνω στην μαρμελάδα καφασωτά έτσι που να σχηματίζονται ρόμβοι. 
🍰 Ψήνετε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 35-40 λεπτά.